.

TEB KOLEJİ ANAOKULU

• Temel Eğitimde Başarı (TEB)/Teb School Koleji Okul Öncesinde hedefimiz; öğrencilerimizin gelişim aşamalarında araştıran, kendine güvenen, sorgulayan, farklı düşünebilen ve düşündüğünü aktarabilen bireyler olarak yetiştirilmesidir.
• Erken çocukluk eğitiminde uygulanan farklı kuram "sorgulayıcı öğrenme" ilkesine dayalı sınıf atmosferinde araştıran, merak eden, iletişimci ve duyarlı bireyler olarak yetişmesine olanak tanır. Çocuklar sosyal etkinliklere katılarak sanatsal ve bedensel yönlerini de geliştirirler. Tüm bu programlar çocuğun kendi bireysel hızında öğrenmesine göre plânlanmıştır.
.........
• Okulumuzda, öğrencilerimizin ilgi alanlarını belirleyerek, sarmal bir yapı içinde etkinlikleri birbirleriyle bağlantılı hale getirip, belirleyici temalar doğrultusunda yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat sağlayan, sosyal ve bilişsel becerilerinin gelişimlerini destekleyen bir program sunulmaktadır.


TEB KOLEJİ ANAOKULU ETKİNLİKLER

• Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin ilgi alanlarını belirleyerek, sarmal bir yapı içinde etkinlikleri birbirleriyle bağlantılı hale getirip, belirleyici temalar doğrultusunda yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat sağlayan, sosyal ve bilişsel becerilerinin gelişimlerini destekleyen bir program uygulamaktadırlar. Hazırlanan program, her öğrencinin bireysel gelişimini ve öğrenmesini göz önünde bulundurarak, uygun fiziksel koşullarda oyun yöntemi ile uygulanır ve öğrencilerimizin var olan yaratıcılığını geliştirmek amacıyla zengin materyal çeşitliliği sunar.
• KAZANIM TESTLERİ
• KONU TESTLERİ
• KAZANIM EKSİKLİĞİNE GÖRE ETÜTLER, BİREBİR EĞİTİMLER
.........
• TEB kolejinde her çocuk özel ve değerlidir.
• Çocuklar oyunla öğrenmeyi öğrenir, kendini tanır, yaşamın gerekliklerini kavrar, kendine güvenmeyi başarır.
• Her bir çocuğun gelişim düzeyi, becerileri yetenekleri, kişilik özellikleri ve öğrenme hızları dikkate alınmaktadır.
• Çocuğu olduğu gibi kabul etmek ve onun bu noktadan başlayarak gelişmesine destek olarak, potansiyelini açığa çıkarmak gerekir.
• Tüm eğitim ortamımız, malzemelerimiz, günlük programımız ve öğretmenlerimizin tutumları "aktif öğrenmeyi" destekleyecek şekilde yapılandırılmıştır.
• Çocuklarımızın hevesle, yaratıcılıkla, isteyerek, yoğunlaşarak bir şeylerle uğraşmasını, yaptığı işten keyif alarak öğrenmesini önemseriz.
• Yapılan bu çalışmalar ile birlikte, Türkçe sözcükleri doğru telaffuz ederek, uygun konuşulması hedeflenerek, anadili dışında en az bir dil daha öğrenmesi amaçlanmaktadır.
• Çocukları sosyal, duygusal ve bilişsel olarak ilkokula hazırlamak, potansiyeli farklı yönde olan çocukları da yönlendirmeyi amaçlamaktadır.
Temel Eğitimde Başarı (Teb) Kolejleri Okul Öncesi Bölümü olarak hedef ve amacımız;
Okul öncesi yıllar, kişilik gelişiminin ve öğrenme süreçlerinin en değerli dönemidir.

Temel Eğitimde Başarı (Teb) Kolejleri Okul Öncesi Bölümü olarak hedef ve amacımız;
Okul öncesi yıllar, kişilik gelişiminin ve öğrenme süreçlerinin en değerli dönemidir.

SOSYAL BECERİ VE DEĞERLER EĞİTİMİ

• Sosyal beceri ve karakter eğitimi sayesinde çocuklarımıza tüm insanlık için geçerli olan evrensel değerleri öğretiyor ve toplumumuzun da temelini oluşturan ahlaki değerleri benimsemeleri için her hafta 1 saat okul psikologlarının sınıf içinde aktif olduğu sosyal beceri dersleri yapıyoruz.

YABANCI DİL EĞİTİMİ İLE ULUSLARARASI İLETİŞİM BECERİSİ

• Teb Koleji Okul Öncesi kademesinde Uzman İngilizce öğretmenleri ile tam gün uygulanan İngilizce programı ile çocuklarımızın İngilizceyi anadili kadar iyi konuşması hedeflenir. Oyun drama şarkı ve günlük hayat pratiği ile verilen İngilizce eğitimi kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirir.
.........

İLGİ VE YETENEKLERİN KEŞFİ

• Her öğrencinin kolaylıkla öğrenebildiği bir yol vardır ve yine her öğrencinin, ne kadar öğrenme güçlüğü çekse de, mutlaka yetenekli olduğu bir beceri alanı vardır. Önemli olan eğitimciler ve aileler olarak, çocukların ilgi ve yeteneklerini dikkatle gözlemleyerek, onların kendilerini güçlü hissettikleri alanları keşfedebilmektir. Anaokulundaki dersliklerimizde; görsel, bedensel, doğa ve müzik zekâsı gibi çoklu zekâ öğretim alanları kullanılmaktadır. Çocuklarımızın bu alanlardaki ilgi ve eğilimlerini bir araç olarak kullanarak, eğitim ve öğretim ortamlarını zevkli hale getirmeyi, dolayısıyla tam öğrenmeyi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.



BİLİŞSEL BECERİLERİ GELİŞTİRME

• Bilişsel beceriler, insanların öğrenme, düşünme, hatırlama, problem çözme ve karar verme gibi zihinsel işlemler yoluyla karmaşık bilgi işlemlerini gerçekleştirmesini sağlayan yeteneklerdir. Okulumuzda sunulan Bilişsel Beceriler programı ile zihnin şekillendiği okul öncesi dönemde düşünme biçimini esneterek ve geliştirerek öğrencinin değişen durumlara uyum sağlama yeteneği ve yeni bilgi ve fikirlerle başa çıkabilme yeteneğini geliştirmeyi hedefliyoruz.

REHBERLİK ÇALIŞMALAR

• Okul Öncesinde uygulanan süreç ve sonuç değerlendirmelerinin bir üst kademede devamlılığının sağlanması amacı ile Öğretmen-psikolog ortak çalışmaları doğrultusunda bireysel gözlemler, uygulanacak test ve uygulama sonuçlarına göre değerlendirme yapılarak, raporlanır.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

• Yaş gruplarına göre düzenlenmiş, çok yönlü gelişimleri destekleyici fiziksel ve sosyal etkinliklerle çocukların sosyal gelişimleri desteklenir.

SANAT

• DRAMA ile TEB Kolej Okul öncesi kademesinde Anaokullarında uygulanan drama programı ile, çocukların yaş gelişim özelliklerini destekleyen ve ileriye taşımayı hedefleyen; ifade gücü yüksek, düşünme becerileri gelişmiş, öğrenmeye istekli, ilerdeki hayatında rolüne gönüllü, sosyal duyarlılığa sahip, estetik algı ve merakı gelişmiş, yaratıcı ve araştırmacı kimlik gelişimi olan bireyler yetiştirecek yaratıcı drama programları yapılandırılır ve uygulanır. • MÜZİK ileTEB Kolej Okul öncesi kademesinde uygulanan müzik programı ile çocuklara, çeşitli ritim aletleri ile ritim çalışmaları yaptırılarak, şarkılar dramatize edilerek müzikal yeteneği geliştirilmektedir.
.........

KODLAMA

• Dijital çağın dili olan kodlamanın temelleri anaokulundan itibaren atılmaya başlanır. Akıl ve zekâ oyunları ile çocukların düşünme becerileri, hafızaları, analitik düşünme becerileri geliştirilir ve güçlendirilir.

SATRANÇ

• TEB Kolej Okul öncesi kademesinde uygulanan satranç programı ile çocukların İçsel hareket planının oluşması sağlanarak zihinsel gelişiminde katkıda bulunulur.

FEN VE DOĞA

• EĞLENCELİ BİLİM: Çocuğun merak duygusunun en üst seviyede olduğu Okul Öncesi Dönem'de, çocuk çevresini ve doğayı anlamak ister. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin hazırladığı eğlenceli ve eğitici deneylerle fen biliminin ne olduğunu, yaşadığımız dünyayı ve doğayı nasıl etkilediğini öğreniyorlar.
• GEZİLER: Eğitim-öğretim programının da belirlenen amaç ve kazanımlar doğrultusunda okul saatleri içerisinde planlanan gezilerde, çocukların doğal ortamlarda, yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır.

SPOR

• CİMNASTİK: TEB Kolej Okul öncesi kademesinde uygulanan Beden Eğitimi programının amacı; Okul öncesi dönem çocuklarının hareket ihtiyaçlarını karşılayacak etkinliklerle, çocukların büyük ve küçük kas koordinasyonunu, dayanıklılığını, kuvvet ve esnekliğini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.
.........